Kinesiologie

Wat is Kinesiologie?

Krijg inzicht in de oorzaak van klachten en kom zo optmiaal mogelijk in balans.

 

plaatje holistische driehoek

Kinesiologie betekent ‘bewegingsleer’ en is een holistische geneeswijze. We bekijken de mens als geheel, wat betekent dat de structuur, de chemie en de psyche van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kinesiologie combineert westerse technieken met technieken uit de Chinese geneeskunst. Met behulp van de spiertest achterhaal ik tijdens een consult wat je eigen lijf je over een bepaalde klacht, probleem of situatie wilt zeggen. Door correctietechnieken in te zetten uit verschillende disciplines worden disbalansen optimaal opgelost en wordt het zelfherstellende vermogen van je lijf weer aan gezet. Na een behandeling heb je inzicht gekregen over de oorzaak van je klacht, is deze verbeterd of ervaar je dit als zodanig.

Touch for Health
Touch for Health, letterlijk ‘aanraken voor gezondheid’ is de basis van de toegepaste Kinesiologie in Nederland. Kinesiologie gaat ervan uit dat alles wat je meemaakt, je ervaringen en je kennis worden opgeslagen in de celherinnering van je lijf. Hierdoor houd je je al dan niet bewust vast aan onopgeloste patronen van stress, die resulteren na trauma, fysiek – of ander letsel. Daardoor kunnen (vervelende) ervaringen uit het verleden nog steeds van invloed zijn op je gezondheid nu. Wanneer we uitvinden waar de disbalans begon, kunnen we het ook weer stopzetten, en daarna de energie met behulp van kinesiologische technieken weer laten stromen. Kinesiologie werkt aan het verhelpen van blokkades op het gebied van energie waarbij verbinding wordt gemaakt tussen alle invloeden van binnen en buiten die invloed hebben op een individu en, waar nodig, in balans worden gebracht.

Bij welke klachten ondersteunt Kinesiologie?

  • Stress
  • Vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen
  • Lichamelijke klachten, pijnklachten
  • Emotionele klachten, ‘niet lekker in je vel zitten’, angsten, depressie
  • Voedingsklachten, allergieen en intoleranties
  • Leerproblemen, o.a. dyslexie en dyscalculie
  • Primaire reflexen die nog actief zijn
  • Gedragsproblemen, o.a. omgaan met hyper- en hypo activiteit (ADHD/ADD)

Heb je ergens pijn, zit je niet lekker in je vel of heb je een andere klacht waar je aan wilt werken? Ben je ook benieuwd naar wat jouw lijf je daarover wil zeggen?

Hoewel je zelf niet altijd weet wat je dwars zit, weet je lichaam dit vaak wel. Je lichaam maakt dit duidelijk via (on)bewuste spierspanning. ‘Knikkende knieen’, bij een belangrijke examen, ‘het lood in je schoenen hebben staan’, wanneer je opziet tegen een zwaar gesprek of ‘ergens stijl van achter over slaan’, wanneer nieuws je overvalt, zijn allemaal voorbeelden van beeldspraak die letterlijk effect kan hebben op je doen en laten. Een kinesioloog gebruikt deze (on)bewuste spierspanning om informatie van je lichaam op te vragen met behulp van de spiertest.

Alles bestaat uit stress/spanning/energie! Zonder stress of spanning besta je zelfs niet. Stress kan er echter wel voor zorgen dat je op een bepaald gebied hinder ondervind, bijvoorbeeld op lichamelijk, emotioneel of voeding gebied. Stress zorgt er zelfs voor dat je de signalen van je eigen lijf vaak niet meer hoort, ziet of voelt of er even geen tijd voor hebt om er aandacht aan te geven.

 


“What is the point of being alive if you don’t at least try to do something remarkable?”

JANET MORRIS

Beroepsvereniging

Klaar met je aanhoudende klachten?

Maak een afspraak bij kinesioloog Olga van de Mortel van praktijk de Rode Maan in Oosterbeek en ervaar zelf hoe toegepaste kinesiologie jouw levenskwaliteit verbetert.