Social media meets Kinesiologie

And so we start…ja echt. Net nu ik dacht dat ik voor altijd verlost was van om tegen mijn zin ellenlange stukken te schrijven over zelfreflecties, verslagen, scriptie, bedrijfsplannen, motivatiebrieven, en sollicitatiebrieven…enerzijds om mijn studie af te ronden en anderzijds om op zoek te zijn naar mijn nieuw te vormgeven droombaan, moet ik er toch weer aan geloven. Schrijven.. met een welgemeende UGH! welteverstaan.

“ Ik hoor nu nog de continue stroom van alle goedbedoelde feedback die ik over de jaren heb gehad over mijn kop-zonder-staart teksten, verhaspelingen, – basteringen, fantasiewoorden, waar-wil-je-nou-eigenlijk-heen-met-je-verhaal, hak-op-de-tak zinnen en alle andere kleine, maar oh zo niet-professionele schrijf- en taalfoutjes… eigenlijk nog steeds een wonder dat ik ooit Communicatie- en Informatiewetenschappen ben gaan studeren ;-p”.

Emergency Stress Release acupressure points: bij het vasthouden van deze ESR punten, wordt op basis van ‘touch’ de bloedtoevoer naar het voorste deel van je hersenen getrokken, zodat je direct in ‘het nu’ aanwezig bent en ronddwarrelende gedachtes en emoties snel tot rust komen (uit: Beeks – Vergroesen, L.,Touch for Health 1.).

Twee weken geleden nam ik deel aan een clubje communicatieve social media fans van de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK) met als doel ons mooie beroep ‘Kinesiologie’ meer bekendheid te geven. Om hopelijk, ook in mijn nabije omgeving, af te komen van de ‘Kinesio-wattuh?’-reactie die ik eigenlijk standaard krijg wanneer ik vertel dat ik Kinesioloog ben.

Want hoe kan ik mensen laten ervaren wat Kinesiologie voor hen kan betekenen op het gebied van hun eigen gezondheids- en welzijnsbeleving als (bijna) niemand ons kinesiologen weet te vinden. Hoe kan ik mijn enthousiasme overbrengen over een beroep wat mijn leven ruim zeven jaar geleden zo’n positieve draai heeft gegeven waardoor ik mij én lekker in mijn vel voel én aan het roer voel staan van mijn eigen leven, ondanks de gebruikelijke hectiek van alledag (zie bio voor meer info).

Maar goed, social media dus. Om meer bekendheid te krijgen voor Kinesiologie is meer zichtbaarheid nodig. Niet alleen je offline zichtbaarheid is daarbij van belang (d.w.z. je eigen lokale netwerk wat je via-via contact en onderhoud), maar ook je online zichtbaarheid kan daar ook een structurele bijdrage aan leveren (d.w.z. je online netwerk op alle social media die je gebruikt).

Netwerken, ja! het al oude netwerken. Gaat dat eigenlijk nog net zoals vroeger vriendjes maken op het schoolplein, afwisselend bij elkaar spelen, naar elkaars verjaardagsfeestje te gaan en elkaar de bal toe te spelen of uit de brand te helpen als even iets niet zo goed lukt?

Bij de club social media fans passeerden ook tips als bloggen, vloggen, webinars, online-taster events, en you-tube fimpjes de revue.

Zodoende en zo dus heb ik de afgelopen twee weken:

  • Via collega’s twee filmpjes bekeken over Systemic Kinesiology en what is kinesiology? Voor een Nederlandse uitleg klik hier.
  • Mijzelf gelinkt aan iedereen die ik nieuw ben tegengekomen én aan Richard de Leth (van Oersterk), Prof. Dr. Erik Scherder (ja die bewegingsproffesor) en Paul Witteman (de man die om het geluk te ontdekken helaas nooit een kinesioloog bezocht).
  • Mijzelf ingelezen op de Body& Emotion code van een internationale online kinesiologie specialist Dr. Bradley Nelson.
  • Een marketing Webinar via Linkedin van Bureau Beerse bezocht op aanraden van mijn collega Eline, waarin ik veel bruikbare tips heb gekregen over zorgmarketing, het aansluiten bij de reis van je klant, het ombuigen van overtuigingen op het gebied van waarde en het vaststellen van een gelddoel voor je praktijk.
  • Een Brand Soul essence webinar gevolgd via Instagram omdat ik nog totally clueless ben wat betreft Instagram (gaf goede tips over de look&feel van je feed, emotion mapping van images en de opbouw van je profiel).
  • Een Social media kalender aangeschaft voor 2021 om een stok achter de deur te hebben voor mijn social media plan waar ik december dit jaar mee begin.
  • Mijzelf ingeschreven voor een event van Orthica op 27 November 2020 over de relatie tussen voeding, leefstijl en psyche, onder voorzitterschap van o.a. Prof. Dr. E. Scherder.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van mijn reis om Kinesiologie meer bekendheid te geven en te groeien in mijn eigen ondernemerschap dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief… Ik gebruik je emailadres dan zeer zeker voor het aanleggen van een emailbestand om je op de hoogte te houden van nuttige informatie die ik graag met je deel. Doe je ook mee? –> groeien doen we samen 😊.

Ik heb er zin in!

Alle goeds,
Olga

Ps. Zelf ben ik te vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn, voel je vrij me te volgen.