Al weer een paar weken geleden ging ik met een vriendin op bezoek bij Marry, die ik al veels te lang niet gezien had. Een -op gepaste afstand- theebezoek liep uit in een gezamenlijke lunch en resulteerde in met een gevulde tas vol gezondheid weer op huis aan. Voor hen die Marry kennen, hoef ik dat niet uit te leggen.
Marry, dé kruidendeskundige uit Beekbergen, is een prachtig persoon die je overkomt én die je naast belangrijke lessen leert over het inzetten van voedsel ter ondersteuning van je gezondheid, ook een zaadje plant voor het actief toepassen van wilde kruiden (lees: je achtertuin) in je eigen keuken.
Haar ‘rondje-door-de-tuin-thee’ en fameuze ‘oneliners’ waarmee ze op menig lachspier werkt, zorgen niet alleen voor gezellige en ongedwongen lezingen en cursussen, maar ook voor het besef dat eenieders gezondheid binnen handbereik is, wanneer je datgene ziet wat er recht je ligt. Waar ik eens wekelijks wat meer zichtbaarheid gaf aan Marry’s activiteiten via social media, kwam ik nu voor een gezellig kopje thee.
Onder het genot van duizend-en-een-dingen die gezondheid positief beïnvloeden hadden we het natuurlijk ook over het virus waardoor we thee op gepaste afstand dronken. In dit artikel geeft Marry tips over weerstand boosters tegen virussen, doe er vooral je voordeel mee.
Nog beter natuurlijk is om aan te schuiven bij haar inspirerende maandelijkse terugkerende lezingen in Beekbergen of wanneer de tijd het even niet toelaat bestel dan Marry’s top 50 van geneeskrachtige kruiden inclusief recepten voor onder de kerstboom.
Wilde pruim, vijg, rauwe cacao en kokos …. with a touch of love!
tip van Marry: wist je dat siliconenvormpjes zich uitstekend (en gezond) lenen voor koude (!) bereidingen.
…met mineraalrijk zout op de achtergrond.
Zout (natrium) regelt je interne vochthuishouding (vochtbalans buiten de cellen) en zorgt ervoor dat elektrische signalen in de zenuwen goed wordt doorgegeven. Aangezien we in de regel te veel zout (lees: te veel natrium) binnenkrijgen, kun je in dat geval je beter aanwennen mineraalrijk en onbewerkt zout bij de bereiding van maaltijden te gebruiken, bijvoorbeeld Keltisch Zeezout. Dan smokkel je in ieder geval ook nog wat spoorelementen en mineralen naar binnen en daarnaast is Keltisch Zeezout relatief natrium arm. Ik leerde het in ieder geval van haar om toe te passen door ’s ochtends 3 theelepels in water op te lossen en zo om te leren gaan met bijnieruitputting (lees: te veel aan stress), iets dat vaak vooraf gaat aan een Burnout.
Maak hier een afspraak.
‘Is jouw lijf je lief, leef dan preventief’
(Richard de Leth, Oersterk 2020)
Alle goeds, Olga