Spiertest Kinesiologie

Kinesiologie

Alles bestaat uit stress/spanning/energie! Zonder stress of spanning besta je zelfs niet. Stress kan er echter wel voor zorgen dat je op een bepaald gebied hinder ondervind, bijvoorbeeld op lichamelijk, emotioneel of voeding gebied. Stress zorgt er zelfs voor dat je de signalen van je eigen lijf vaak niet meer hoort, ziet of voelt of gewoon even geen tijd hebt om er aandacht aan te geven.

Heb je ergens pijn, zit je niet lekker in je vel of heb je een andere klacht waar je aan wilt werken? Ben je ook benieuwd naar wat jouw lijf jou daarover wil zeggen?

Hoewel je zelf niet altijd weet wat je dwars zit, weet je lichaam dit vaak wel. Je lichaam maakt dit duidelijk via onbewuste spierspanning. Een kinesioloog gebruikt deze spierspanning om informatie van je lichaam op te vragen en herstelt samen met jou de balans. Hierdoor wordt het zelfherstellende vermogen van je lichaam (weer) geactiveerd.

Wanneer kinesiologie:

  • Stress
  • Vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen
  • Lichamelijke klachten, pijnklachten
  • Emotionele klachten, ‘niet lekker in je vel zitten’, angsten, depressie
  • Voedingsklachten, allergieen en intoleranties
  • Leerproblemen, o.a. dyslexie en dyscalculie
  • Primaire reflexen die nog actief zijn
  • Gedragsproblemen, o.a. omgaan met hyper- en hypo activiteit (ADHD/ADD)
  • Ander ongemak

Maak hier een afspraak.

Touch for Health
Touch for Health, letterlijk ‘aanraken voor gezondheid’ is de basis van de toegepaste Kinesiologie in Nederland. Kinesiologie gaat ervan uit dat alles wat je meemaakt, je ervaringen en je kennis worden opgeslagen in je lijf. Dit geldt ook voor stress. Hoewel je een ervaring niet meer bewust herinnert, blijft deze herinnering wel in je onbewuste opgeslagen, in je lijf, in je spieren, in je emoties en in je zintuigen. Hierdoor kan het gebeuren dat (vervelende) ervaringen uit het verleden nog steeds van invloed zijn op je gezondheid nu. Als je zenuwen hebt voor een belangrijk examen dan kun je last hebben van ‘knikkende knieen’, zie je op tegen een zwaar gesprek dan kan ‘het lood je in de schoenen staan’, of wordt je ergens plotsklaps door overvallen dan kun je ‘stijl achterover slaan’. Beeldspraak die echter ook letterlijk zijn weerslag op je doen en laten kan hebben.

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Kinesiologie is een holistische geneeswijze wat betekent dat de structuur, de chemie en de psyche van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Rammelt het aan de ene kant dan rammelt het vaak ook aan de andere kant. Komt een zijde weer in beweging dan gaan de andere zijdes vaak mee. Kinesiologie combineert westerse technieken met technieken uit de Chinese geneeskunst. Met behulp van de spiertest achterhaal ik tijdens een consult wat je eigen lijf je over een bepaalde klacht, probleem of situatie wilt zeggen. Door correctietechnieken in te zetten worden disbalansen opgelost en wordt het zelfherstellende vermogen van je lijf weer aan gezet. Zo kom je weer in beweging.

Kinesiologie heeft als basis ‘Touch for Health’, letterlijk ‘aanraken voor gezondheid’. Kinesiologie werkt aan het verhelpen van blokkades op het gebied van energie. Hierbij wordt een verbinding gemaakt tussen alle invloeden van binnen en buiten die invloed hebben op een individu en, waar nodig, in balans gebracht.

Beroepsvereniging
De rode maan is aangesloten bij beroepsvereniging Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeut (LVNT) en bij koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Als kinesioloog wordt mijn tarief deels vergoed binnen de aanvullende zorgverzekering, controleer hier of dit ook voor u geldt. Ik ben afgestudeerd als allround Kinesioloog aan de Nederlandse school voor Kinesiologie. Deze studie is SNRO geaccrediteerd. Het SNRO is belast met de onafhankelijke kwaliteitsborging van particulier onderwijs in de complementaire zorg. Onderdeel van de opleiding is de HBO Medische- en Psychosociale Basiskennis, geaccrediteerd door CPION (belast met het toetsen van basisopleidingen in de complementaire zorg), conform PLATO eisen (Platform voor Onderwijs, Opleiding en Organisatie) in opdracht van de zorgverzekeraars. Daarnaast voldoe ik aan de klachtenregeling volgens de WKKGZ. Wanneer u ontevreden bent met de behandeling en wij er samen in gesprek niet uitkomen, vindt u hier meerdere mogelijkheden om uw klacht toch kenbaar te maken. Een vervolgstap kan ook zijn om contact op te nemen met Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (S.C.A.G).

 

 

 

Voor meer informatie over Kinesiologie kunt u ook terecht bij het Platform voor Kinesiologie, de site in Nederland voor en door Kinesiologen.