Spiertest Kinesiologie

Kinesiologie

Alles bestaat uit stress/spanning/energie! Zonder stress of spanning besta je zelfs niet. Stress kan er echter wel voor zorgen dat je op een bepaald gebied hinder ondervind, bijvoorbeeld op lichamelijk, emotioneel of voeding gebied. Stress zorgt er zelfs voor dat je de signalen van je eigen lijf vaak niet meer hoort, ziet of voelt of gewoon even geen tijd hebt om er aandacht aan te geven.

Heb je ergens pijn, zit je niet lekker in je vel of heb je een andere klacht waar je aan wilt werken? Ben je ook benieuwd naar wat jouw lijf jou daarover wil zeggen?

Hoewel je zelf niet altijd weet wat je dwars zit, weet je lichaam dit vaak wel. Je lichaam maakt dit duidelijk via (on)bewuste spierspanning. ‘Knikkende knieen’, bij een belangrijke examen, ‘het lood in je schoenen hebben staan’, wanneer je opziet tegen een zwaar gesprek of ‘ergens stijl van achter over slaan’, wanneer nieuws je overvalt, allemaal voorbeelden van beeldspraak die ook letterlijk zijn weerslag op je doen of laten kan hebben. Een kinesioloog gebruikt deze (on)bewuste spierspanning om informatie van je lichaam op te vragen met behulp van de spiertest.

Wanneer kinesiologie:

  • Stress
  • Vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen
  • Lichamelijke klachten, pijnklachten
  • Emotionele klachten, ‘niet lekker in je vel zitten’, angsten, depressie
  • Voedingsklachten, allergieen en intoleranties
  • Leerproblemen, o.a. dyslexie en dyscalculie
  • Primaire reflexen die nog actief zijn
  • Gedragsproblemen, o.a. omgaan met hyper- en hypo activiteit (ADHD/ADD)
  • Ander ongemak

Maak hier een afspraak.

Touch for Health
Touch for Health, letterlijk ‘aanraken voor gezondheid’ is de basis van de toegepaste Kinesiologie in Nederland. Kinesiologie gaat ervan uit dat alles wat je meemaakt, je ervaringen en je kennis worden opgeslagen in de celherinnering van je lijf. Hierdoor houd je je al dan niet bewust vast aan onopgeloste patronen van stress, die resulteren na trauma, fysiek – of ander letsel. Daardoor kunnen (vervelende) ervaringen uit het verleden nog steeds van invloed zijn op je gezondheid nu. Wanneer we uitvinden waar de disbalans begon, kunnen we het ook weer stopzetten, en daarna de energie met behulp van kinesiologische technieken weer laten stromen. Kinesiologie werkt aan het verhelpen van blokkades op het gebied van energie waarbij verbinding wordt gemaakt tussen alle invloeden van binnen en buiten die invloed hebben op een individu en, waar nodig, in balans worden gebracht.

Kinesiologie betekent ‘bewegingsleer’ en is een holistische geneeswijze. We bekijken de mens als geheel, wat betekent dat de structuur, de chemie en de psyche van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kinesiologie combineert westerse technieken met technieken uit de Chinese geneeskunst. Met behulp van de spiertest achterhaal ik tijdens een consult wat je eigen lijf je over een bepaalde klacht, probleem of situatie wilt zeggen. Door correctietechnieken in te zetten worden disbalansen opgelost en wordt het zelfherstellende vermogen van je lijf weer aan gezet. Zo kom je weer in beweging.

Beroepsvereniging
De rode maan is aangesloten bij beroepsvereniging Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeut (LVNT) en bij koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).  Ik ben afgestudeerd als allround Kinesioloog aan de Nederlandse school voor Kinesiologie. Deze studie is SNRO geaccrediteerd. Het SNRO is belast met de onafhankelijke kwaliteitsborging van particulier onderwijs in de complementaire zorg. Onderdeel van de opleiding is de HBO Medische- en Psychosociale Basiskennis, geaccrediteerd door CPION (belast met het toetsen van basisopleidingen in de complementaire zorg), conform PLATO eisen (Platform voor Onderwijs, Opleiding en Organisatie) in opdracht van de zorgverzekeraars. Daarnaast voldoe ik aan de klachtenregeling volgens de WKKGZ. Wanneer u ontevreden bent met de behandeling en wij er samen in gesprek niet uitkomen, vindt u hier meerdere mogelijkheden om uw klacht toch kenbaar te maken. Een vervolgstap kan ook zijn om contact op te nemen met Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (S.C.A.G).

 

 

 

Voor meer informatie over Kinesiologie kunt u ook terecht bij het Platform voor Kinesiologie, de site in Nederland voor en door Kinesiologen.