Praktijk

Welkom op de website van De Rode Maan. Vanaf medio september 2017 is mijn praktijk voor Kinesiologie geopend. In juni 2020 ben ik afgestudeerd als HBO-kinesioloog aan de Nederlandse School voor Kinesiologie (NSK) waar ik tot allround Kinesioloog ben opgeleid. Je bent van harte welkom voor een behandeling.

De Rode Maan staat volgens de eeuwenoude cultuur van de Maya’s voor zelfvertrouwen. Vertrouwen om je diepste gevoel de ruimte te geven. De betekenis van dit zonnezegel deelt een sprekende overeenkomst met Kinesiologie, namelijk dat al wat je meemaakt (good and bad) wordt opgeslagen in je systeem. Door je gevoel te laten stromen kun je jezelf zuiveren, en onderdrukte energie kan weer in beweging komen zodat je jezelf kan voelen zoals je echt bent. Mijn interesse voor de Maya’s en de geboorte van mijn dochter (ook een rode maan) zorgden ervoor dat ik plotsklaps de naam voor mijn praktijk wist.

Ook kun je een email sturen aan laatjelijfpraten@gmail.com of bellen met 0611516497. Ik kan je vanalles vertellen over wat Kinesiologie is en wat het voor je kan doen (zie ook Kinesiologie). Het werkt echter het best door het gewoon te ervaren. Ik zie je graag!

Dit zijn mijn tarieven: 
Intake & eerste consult (90 min)    – € 85,-
Vervolgconsult (60 – 75 min)            – € 85,-
Orienterend gesprek (optioneel – 30 min) – gratis

Met deze investering in jezelf, stel je jezelf in staat om vanuit vertrouwen goede keuzes te maken waardoor je stappen kan zetten richting jouw doel. Als kinesioloog wordt mijn tarief deels vergoed binnen de aanvullende zorgverzekering, controleer hier of dit ook voor jou geldt.

De behandeling

Bij de behandeling bespreken we eerst kort de klacht of het doel waaraan je wilt werken. Daarna brengen we met behulp van de spiertest in kaart waardoor de energie niet vrij kan stromen. Waar je eventueel vasthoudt aan onopgeloste patronen van stress, die kunnen resulteren na trauma, fysiek of ander letsel. We testen deze spieren liggend op een behandeltafel of staand, gekleed en wel. Jouw lijf geeft aan waar er een disbalans zit en wat er nodig is om te kunnen herstellen. Na de behandeling kun je zelf verder met het doel, heb je meer inzicht verkregen in de oorzaak van de klachten, is je klacht verminderd en/of ervaar je dit als zodanig.

Een behandeling vraagt een actieve deelname, er kan dus ook ‘groeiwerk’ mee naar huis worden gegeven om het doel of de klacht gedurende een tijdje te ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan het dagelijks maken van een bepaalde beweging, het masseren van een bepaald acupressuurpunt, of het advies om bepaalde voeding wel of juist niet te eten. Tijdens een volgende behandeling wordt kort besproken hoe het sinds de vorige behandeling is gegaan.

Een substantiële verbetering wordt vaak al bereikt na de eerste sessie, een langdurig effect wordt normaal al bereikt na de 2de of 3de sessie. We stellen een behandelplan, wanneer nodig, in onderling overleg vast. Op de behandeling en de tarieven zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Praktijkinformatie
Mijn praktijk is gevestigd op de begane grond aan Hilhorstweg 36 te Oosterbeek. Er geldt vrij parkeren in de buurt, ook de bus- en treinhalte bevinden zich op loopafstand. De praktijk is wisselend geopend. Per email vinden we vast een geschikt moment in de week. Mocht je niet in staat zijn om naar mijn praktijk te komen, dan kan ik, mits in de buurt, ook op huisbezoek komen. Wil je meer informatie over een behandeling of heb je andere vragen, neem gerust contact op.

Praktijkgegevens
Praktijk De Rode Maan
Olga van de Mortel
Hilhorstweg 36
6861 ZJ Oosterbeek
E: laatjelijfpraten@gmail.com
M: 06 11 51 64 97

KvK nummer: 80622682
BTW id nummer: NL003467424B97